Címváltozások Gyömörén

Tisztelt Gyömöreiek, Tisztelt Érintett Lakosok!

Sokak számára már ismeretes, hogy Gyömöre településen az utca-házszámozás rendje felülvizsgálat alatt van, melynek következtében a legtöbb ingatlan címe megváltozik. Számos lakossági megkeresés érkezett a Hivatalhoz, melyben kérdésként merült fel a változtatás oka, indokoltsága.

Az elmúlt időszakban több olyan jogszabály került megalkotásra, amely a címképzést és a címnyilvántartást szabályozza. Ezzel kapcsolatban számtalan adatszolgáltatásra és előzetes felülvizsgálatra került sor korábban, melynek végeredménye a jelenlegi központi utca-házszámozás felülvizsgálat. Szeretnénk kihangsúlyozni, hogy Magyarország összes településén kötelező az új szabályozás szerint ezt a folyamatot végrehajtani annak érdekében, hogy egységes és szabályos címnyilvántartás keletkezzen.

Az Önkormányzat igyekszik az ezzel járó kellemetlenséget és ügyintézést a lakosok számára a legminimálisabbra szorítani, ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy a változtatással kapcsolatban ne lenne teendő. A közszolgáltatók és a hivatalos szervek felé a változást az Önkormányzat le tudja jelenti, ugyanakkor többek között a pénzintézetek, munkahelyek, és más egyéb magán szolgáltatóknál nem. A lakcímkártyák cseréjét az Önkormányzatnál lehet kérni, illetve közvetlenül az okmányirodában/kormányablakban.

Ha valakinek kérdése merülne fel, vagy segítségre lenne szüksége, az Önkormányzat segítségét lehet kérni.

Tájékoztatásul közzétesszük a metropol újság alábbi cikkét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük