Megtartottuk a 2016. évi adventi koncertet

Advent negyedik vasárnapján nagy sikerű koncertet tartottunk a gyömörei katolikus templomban. A település lakóit Máthé Romuáld atya köszöntötte. Színvonalas műsorral léptek fel a Háry László Általános Iskola tanulói, a Gesztenyés Óvoda nagy csoportos óvodásai, a hitoktatáson résztvevő gyerekek és a nyugdíjas énekkar. A koncert utána a Szivárvány Nyugdíjas Klub tagjai „Szeretet-vendéglátásra” hívtak mindenkit. 

Az ünnep hangulatában a másik emberre figyelünk, és arra gondolunk, hogy mit nyújthatnánk szeretteinknek, azoknak, akik fontosak számunkra. Ezek a gondolatok indították el több, mint 10 évvel ezelőtt az Adventi koncert megrendezését, és immár hagyományt teremtve tartják fenn azóta is.

A falu legidősebb embereiről szeretnénk ilyenkor elsősorban megemlékezni, hiszen tudjuk, hogy milyen fontos az ő tiszteletük, hogy mennyi minden az az érték, amit ők képviselnek, mennyit tanulhatunk tőlük, mennyi áldásban lehet részünk általuk, ha figyelünk rájuk és szeretjük őket.

Az idén született kisgyermekekről is megemlékezünk, hiszen ők azok, akik magukba hordozzák a jövő ígéretét, a tiszta és ártatlan rácsodálkozásukkal a világra újra figyelmeztetnek minket arra, hogy ahol harmónia, béke, szeretet van, ott meghitt, bensőséges kapcsolatokra épülő családot lehet teremteni, amely alapja a faluközösség összetartó erejének is.

Kívánok mindenkinek áldott, békés Karácsonyt, és egészségben gazdag, boldog új évet Gyömöre Község Képviselő-testületének nevében.

Nagy Beáta polgármester

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük