MEGHÍVÓ önkéntes öltőkörre

Kedves gyömörei Falumbéliek!

Gyömöre Községért Egyesület önkéntesek segítségével a római katolikus templom részére egy egyházi garnitúrát készít, mely négy oltárterítőből és négy szobor talpazat díszből valamint egy kehelytakaróból álló együttes.
A textíliák díszítménye keresztszemes hímzéssel készül. Szeretnénk, ha munkáddal hozzájárulnál a megvalósításhoz.
Hogy kezdődött? Csupán egy ötlet, miként tudnánk egyházközségünk részére olyan értéket teremteni, ami szebbé tenné egyházi ünnepeinket. Ebből adódott a következő gondolat, hogy Mária napokra készüljön a garnitúra.
Az Egyesület megvásárolta az alapanyagot Debreceni János szövőmestertől (tetemes engedménnyel az árból), egy volt gimnáziumi osztálytársam Pőcze József hozzájárult a hímzőfonal megvásárlásához 25.000 Ft-tal, s elkezdődhetett a munka.
Hogy hol tartunk a kivitelezésben?
A 4 szobortakaró 90 %-ban kész, az oltárterítők kb. 1/3-a. Akik jelenleg szorgoskodnak dr. Szalai Éva háziorvos, Adorján Károlyné, Nagyné Orbán Judit óvónéni, Utasi Eszter, Kovácsné Hegyi Györgyi.
Mindenki odahaza dolgozik, csak havonta egyszer jövünk össze egyeztetni és megbeszélni a továbbiakat. Egy-egy motívum elkészítésének erejéig is örülnénk a segítségnek – nem egy egész darabot kell egyedül kihímezni -.
Szeretnénk, ha volna jelentkező, aki bekapcsolódna a munkába, hisz az lenne a jó, minél többen elmondhatnánk magunkról, hogy részt vettünk ebben az igazán önzetlen, szép munkában.
Sokunknak van kötődése templomunkhoz: keresztelő, elsőáldozás, bérmálás, házasságkötés, hogy csak a felemelő eseményeket említsük. Reméljük még lesz is ilyen esemény s egy egyöntetű textillel még méltóságteljesebbé tehető ez a helyszín. A legközelebbi összejövetel 2018. október 29-én (hétfő) délután 17 órakor lesz a kultúrházban. Nem pénzt kérünk, csak a szabadidődből egy kis szeletet.

Várunk mindenkit nagy-nagy szeretettel!
(Amennyiben az ismerősök között van, aki szívesen részt venne az önkéntes tevékenységben, szívesen látjuk.)

Kovácsné Hegyi Györgyi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük