Toronyiránt Adventi Vásár 2019

2019. december 1. 12-19 óra
2019. december 1-jén elindult a II. Toronyiránt Adventi Vásár Gyömörén. A Szervezők: Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület, Gyömöre Község Önkormányzata és Szerecseny Község Önkormányzata. A Vásár 12 órakor nyitott, több, mint 50 árussal, akik a környékről, és Észak-Dunántúl több megyéjéből érkeztek. Nagyon színes volt az árusított termékek palettája, a folyamatosan kilátogatók nagy örömére.
12.00-kor hivatalosan a Megnyitóval vette kezdetét a II. Toronyiránt Adventi Vásár. Elsőként Nagy Beáta, Gyömöre Község polgármestere köszöntötte a tömeget, majd Jakus László, a Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület elnöke nyitotta meg a rendezvényt. A megnyitó után Tóth Tünde adott fél órás koncertet. Tóth Tünde koncertje után, Szekeres Adrien lépett fel, a méltán híres Adventi koncertjével. A közönség 90 percen keresztül élvezhette a művésznő legnagyobb slágereit, adventi műsorát, amely így méltó indítása volt az Adventi Vásárnak.
A nap zárásaként, Bors Imre Plébános Úr, a szabadtéren elhelyezett Adventi Koszorúnál rövid beszédet mondott, és közös éneklés után felkapcsolta a koszorún, az első gyertyát (hit) szimbolizáló fényt.

2019. december 8. 12-19 óra
Igazán szeretetteljes légkörben valósult meg a II. Toronyiránt Adventi Vásár 2. napja. Minden gyermek csillogó szemekkel várta a Mikulást. A Palinta Társulat, a Háry László Általános Iskola citerazenekara, és a Holló Együttes színvonalas műsorukkal segítették a gyerekeknek a Mikulás-várást.
16 órakor megérkezett a várva-várt Mikulás, aki feldíszített hintóján látogatta meg az Adventi Vásárt, majd minden árust külön köszöntött. A rendezvénysátorban a gyerekek dallal hívták a színpadra, ahol minden gyermek ajándékot kapott tőle.
A nap végén Bors Imre plébános úr és Nagy Beáta polgármester asszony meggyújtotta a 2. adventi gyertyát (remény). A nap végén Bors Imre Plébános Úr, a szabadtéren elhelyezett Adventi Koszorúnál rövid beszédet mondott, és közös éneklés után felkapcsolta Nagy Beáta polgármesterrel és Jakus László elnökkel közösen a koszorún, a második gyertyát (remény) szimbolizáló fényt.

2019. december 15. 12-19 óra
2019. december 15-én, a II. Toronyiránt Adventi Vásár 3. napján különleges műsorral, 35 árussal, színes termékpalettával várta a szervező Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület és Gyömöre Község Önkormányzata, Szerecseny Község Önkormányzata a Vásárra látogatókat.
Jakus László, a Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület elnökének köszöntője után a Roma Soul együttes lépett fel, amelyben Oláh Gergő, X-Faktor győztes énekes közreműködött. Az együttes fergeteges koncertet adott. Különleges része volt a Roma Soul fellépésének, amikor Veres Mónika (Nika) is bekapcsolódott az örömzenélésbe. A Roma Soul fellépése után Veres Mónika (Nika) műsora következett, amelyben a csodálatos hangú énekesnő ismét igazolta, hogy Magyarország egyik legnagyobb tehetségű/tudású énekesnője. A műsora végén Oláh Gergő is csatlakozott hozzá, és közösen zárták le a programblokkot. Ezután Oláh Gergő produkciója következett, amely méltó zárása volt a magas színvonalú műsornak.
A rendezvénysátor programjait Komán Blanka és kísérőjének fellépése zárta.
A nap végén Bors Imre Plébános Úr, a szabadtéren elhelyezett Adventi Koszorúnál rövid beszédet mondott, és közös éneklés után felkapcsolta Nagy Beáta polgármesterrel és Jakus László elnökkel közösen a koszorún, a harmadik gyertyát (öröm) szimbolizáló fényt.

2019. december 22. 12-19 óra
A II. Toronyiránt Adventi Vásár utolsó napja a rossz idő ellenére nagyon jó hangulatban telt, amely a kitartó árusoknak, és a fantasztikus fellépőknek is köszönhető volt. 🙂
14 órakor a Vásár 4. napját a csodálatos hangú, elbűvölő Szirota Jennifer énekesnő, és kísérője Csernák Tibor adventi koncertje nyitotta. A nagy sikerű koncert után került átadásra az Év Önkéntese díj, amelyet Nagy Beáta polgármester asszony Gyömöre Község Önkormányzata nevében adott át. ebben az évben Szabó Gina érdemelt ki, aki számos rendezvényen segítette önkéntes munkájával a gyömörei közösséget.
16 órakor a Beatlehem zenekar gondoskodott az adventi hangulatról, majd pedig Komán Blanka és kísérője lépett fel a színpadon.
Ezután következett a szeretetvendéglátás, amely során a helyi nyugdíjasklub által felajánlott süteményeket, az önkormányzat által felajánlott zsíroskenyeret, pogácsát, forralt bort, teát szolgálták fel az önkéntesek a jelenlévőknek. Jó volt látni, hogy a teli sátorban még másfél órát maradtak az emberek, jókedvűen beszélgettek, és boldog Karácsonyt kívántak egymásnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük