Szomszédünnep és elszármazottak találkozója 2020

2020. szeptember 12-én Gyömörén került megrendezésre a projekt „Szomszédünnep és elszármazottak találkozója” nevet viselő rendezvénye. A rendezvényre invitáltunk minden olyan embert, akit rokoni szálak fűznek Gyömöréhez, és szeretné megismerni a község múltját és jelenét, valamint a település lakosait is. 14 órakor a Megnyitóval vette kezdetét a rendezvény. Elsőként Nagy Beáta, Gyömöre község polgármestere köszöntötte a kilátogatókat, majd Jakus László, a Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület elnöke nyitotta meg a rendezvényt.

A hivatalos Megnyitó után Terményáldás következett. Ezt követően számos minőségi színpadi produkció garantálta a jó hangulatot. Fellépett többek között a Regös Táncegyüttes, a Kajárpéci Vizirevü, illetve a Sokorópátkai Nőegylet is. A fellépők kiválasztásánál szempont volt az is, hogy lehetőség szerint azokról a környező településekről érkezzenek, melyeken jellemzően nagyobb számban élnek olyan emberek, akik vagy elszármazottak, vagy valamilyen rokoni szál fűzi őket Gyömöre településhez. Ezen kívül egész délután lehetőséget biztosítottunk az elszármazottaknak és a gyermekeiknek, hogy kisvasúttal körbejárjanak Gyömörén. A napot méltó lezárásáról Glassl Dominik gondoskodott fergeteges tűzzsonglőr műsorával.
Vélhetően a jelenlegi vírushelyzetnek tudható be az, hogy a korábbinál kevesebb elszármazott látogatta meg a rendezvényt, és nagyobb arányban vettek részt azon a helyi lakosok. De így is nagy sikerrel lezajlott a rendezvény, amelyen 190 fő vett részt, és melynek azért jó néhány látogatója volt más településekről is (Szerecseny, Tét, Felpéc, Kajárpéc stb.).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük