Óvodai beíratás 2021 – Gyömörei Székhelyintézmény

ÓVODAI BEÍRATÁS 2021

A Gyömörei Gesztenyés Óvoda- Bölcsőde
Gyömörei Székhelyintézménye
(9124 Gyömöre, Rákóczi utca 9/B.)
a következő időszakban tartja a 2021/2022-es nevelési évre a gyermekek beíratását:

  • 2021. március 29. és április 9. között

 

Az óvodakötelezettségről:
A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. tv. (továbbiakban: Nkt.) rendelkezései értelmében a gyermek abban az évben, amelyben augusztus 31-ig a harmadik életévét betölti, az óvodai nevelési év első napjától, vagyis szeptember 1-től kezdődően napi négy órát óvodai nevelésben köteles részt venni.
Az óvodai nevelés a gyermek hároméves korában kezdődik, és addig az időpontig tart, ameddig a gyermek a tankötelezettség teljesítését meg nem kezdi (Nkt. 8.§.).
A szülő az óvodai nevelésben történő részvételre jogszabály alapján kötelezett gyermekét köteles beíratni az önkormányzat által közzétett közleményben vagy hirdetményben meghatározott időpontban a lakhely/tartózkodási hely szerint illetékes óvodába.

Az óvodába a 2021/2022-es nevelési évre a 2018. augusztus 31-ig született gyermekek beíratása kötelező!

A fennálló járványhelyzetre tekintettel, kérjük a kedves szülőket, hogy gyermekük jelentkezését elektronikus formában tegyék meg.

Ennek módja:

  • óvodai jelentkezési lap letöltése, nyomtatása Gyömöre Község honlapjáról  - ITT letölthető
  • a kitöltött, aláírt jelentkezési lapot szkennelve, vagy fotózva kérjük, küldjék vissza a következő e-mail címre: ovoda@gyomore.hu

Amennyiben elektronikus úton nem oldható meg a jelentkezés:

  • az óvodában kérhető papír alapú jelentkezési lap, amelyet kitöltve és az intézménybe visszajuttatva megtörténhet a jelentkezés
  • Kérjük a kedves szülőket, hogy ebben az esetben csak egy szülő jöjjön be az intézménybe a járványügyi szabályozások betartása mellett!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük