FONTOS TUDNIVALÓK

Az utca-házszámozás rend felülvizsgálata jelenleg is folyamatban van. Utcáról-utcára haladunk!

Szükségesség bemutatása:

A központi címregiszterről és a címkezelésről szóló 345/2014. (XII. 23.) Korm. rendelet (továbbiakban: KCR rendelet) hatálybalépésével minden magyarországi településnek kötelező felülvizsgálnia a címképzését, ezáltal szabványosításra kerülnek a lakcímek. Ennek az egyik fő oka, hogy jelenleg Magyarországon nincsen egy közhiteles címnyilvántartás, számtalan lakcím hiányzik, illetve mások többször is szerepelnek benne. A másik ok, hogy minden egyes ingatlan GPS koordinátával lett ellátva, melyek rögzítése és jóváhagyása a felülvizsgálat részét képezi. A jövőben a hatóságok (különösen ide értve mentők, tűzoltók, rendőrök) ezen GPS koordináták szerint fognak a helyszínre érkezni, hogy ezzel is gyorsabban elérjenek oda, ahol szükség van rájuk.

Tennivalók:

Postai úton értesítjük azokat, akiknek megváltozik a lakcíme a felülvizsgálat során. Addig amíg nem kap postai értesítést, addig teendője nincsen! Az értesítést követően a teendők:

  1. Hozza be a lakcímkártyáját a Hivatalba, vagy személyesen vigye be az Okmányirodába/Kormányablakba. Ezt követően kapja meg az új lakcímkártyát.
  2. Amennyiben gépjárművel rendelkezik, a forgalmi engedély cseréjét illetékmentesen kérheti bármely Okmányirodában/Kormányablakban.
  3. Az Önkormányzat a villany-, gáz-, víz- és hulladékgazdálkodási szolgáltató, illetve az illetékes Földhivatal részére lejelenti a változásokat, így ezzel kapcsolatos további teendője nincsen!

  4. A további helyeken (pl.: munkahely, pénzintézet, internetszolgáltató, stb.) a lakcímváltozást mindenki saját maga köteles bejelenteni.

Végbement változások (Kattintson a választott utca nevére):