A 2016. évben, immáron nyolcadik alkalommal került megrendezésre a Gyömörei Gesztenyés Óvodában, a szeptemberben iskolát kezdő gyermekek számára az „ISKOLAVÁRÓ TÁBOR”. A tábor megrendezésének célja: a gyerekek ráhangolása az iskolára, iskola előkészítő foglalkozások szervezése, csapatépítés, készülődés az óvodai búcsúzásra, és az iskolai évnyitóra. A hosszú nyári szünet után a gyerekek izgatottan várták az utolsó óvodában töltött napokat. Számos érdekes és izgalmas program, foglalkozás várt rájuk ebben a hét napban:

  • Biciklitúráztunk a faluban és a falu határában a kanális partján
  • Elutaztunk Győrbe vonattal
  • Moziban jártunk, ahol 3D-s filmet néztünk
  • Játékos iskola előkészítő foglalkozásokat szerveztünk a gyerekek számára.

A tábor zárásaként pedig megrendezésre került az „oviban alvós este”, amelynek keretében tábortüzet raktunk, a gyerekek szalonnát sütöttek, palacsintát ettek, elemlámpával kincseket kereshettek az ovi udvaron, csillaglesen vehettek részt, majd óvodás kiságyakon világító lufik vigyázták az „utolsó ovis álmukat”. Másnap ovis társaikkal együtt váltóversenyek vártak a gyerekekre.

A hét folyamán a gyerekek tablót készítettek magukról, melyet nekiajándékoztak a tanító néninek. Az utolsó együtt töltött hét igazán összekovácsolta a kis közösséget!