A köztársasági elnök kitűzte az Európai Parlament tagjainak 2019. évi választását.

A szavazás napja: 2019. május 26.
A szavazás 6:00 órától 19:00 óráig tart.

Névjegyzék
A névjegyzékben szereplő választópolgárok a névjegyzékbe történő felvételükről, valamint a szavazás helyéről és idejéről értesítőt kapnak. A névjegyzék a helyi választási irodában (polgármesteri hivatalban) tekinthető meg.
Az Európai Unió más tagállamának választópolgára – ha Magyarországon lakóhellyel rendelkezik – 2019. május 10-ig kérheti névjegyzékbe vételét a helyi választási iroda vezetőjétől (jegyző).

Ajánlás
A választójoggal rendelkező választópolgár 2019. április 23-ig ajánlóíven ajánlhat listát. A listaállításhoz legalább 20.000 választópolgár érvényes ajánlása szükséges. A választópolgár több listát is ajánlhat.

Szavazás
A magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgár személyesen szavazat az értesítőn feltüntetett szavazóhelyiségben. A mozgásában korlátozott választópolgár mozgóurnát kérhet. A szavazás napján lakóhelyétől távol tartózkodó választópolgár belföldön az általa megjelölt településen átjelentkezéssel, külföldön Magyarország külképviseletein adhatja le szavazatát.

Szavazni egy listára lehet.

Részletes tájékoztatást forduljon a polgármesteri hivatalban működő helyi választási irodához, vagy látogassa meg a www.valasztas.hu weboldalt.

A választással kapcsolatos határidőkről, határnapokról szóló tájékoztató ide kattintva megtekinthető.

A Gyömörei Helyi Választási Iroda elérhetőségei:

Település:

Gyömöre

Szerecseny

Cím:

9124 Gyömöre, Rózsa Ferenc u. 9.

9125 Szerecseny, Széchenyi u. 2.

Tel.:

+36-96/561-030

+36-96-739-601

Email:

jegyzo[kukac]gyomore.hu

HVI vezető

Szalay Péter