Lángfutás Gyömörén

2017. májusában Rómából érkezett meg az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) lángja Győrbe. Erről a lángról gyújtották meg azt a fáklyát, amely országjáró körútra indult, és érkezett meg 2017. június 30-án pénteken délután 14. órakor Gyömörére is.

A láng Kajárpécről érkezett településünkre, és a Lovászpatona felöli Gyömöre táblánál már egy komoly „delegáció” várta. Sokan végigkísérték az útján, gyalogosan, kocogva, biciklivel, és volt, aki kistraktorral.

A csapatkapitányok: Kovács Adél, Talián Ildikó, dr. Szalai Éva, Horváthné Bolla Júlia, Salamon Veronika, Kristóf Jácint a kijelölt átadópontokon vitték tovább a fáklyát.

Az út során nagyon sokan üdvözölték a lángot a falubeliek közül.

A település legifjabb lakóját, Nödl Dominikot (5 hetes újszülött), illetve a legidősebb lakóját, Horváth Ferencné, Margit nénit (94 éves) - is „meglátogatta” az olimpia láng.

Végezetül a szakasz végén, a futballpályán egy kis önfeledt játékkal, zsákba futással, 11-es rúgásokkal, sorversenyekkel, rajzversennyel, üdítővel, jégkrémmel ünnepelte mindenki, hogy sikerült teljesítenie a távot.

Köszönet mindenkinek, kicsiknek és nagyoknak, időseknek és fiataloknak, hogy velünk együtt köszöntötték az EYOF lángot, hogy Hugoo-val fényképezkedtek, pacsiztak, pajtiztak. 

Köszönet a támogatónak, Kovács Tamásnak, a segítőknek, Kovács Ferencnek a szolgáltatott zenéért, a polgárőröknek: Csizmazia Imrének és Papp Lászlónak, hogy biztosították az utat, a Bozsikos ifjú focistáknak, akik szintén aktív szerepet vállaltak. De mindenek előtt köszönet a két szervezőnek, Kovács Adélnak és Cser Beátának a remek és gördülékeny lebonyolításért. Végül köszönjük Gyömöre község minden lakója nevében az Európai Ifjúsági Olimpia szervezőinek azt a megtiszteltetést, hogy hozzánk is ellátogatott az olimpiai láng!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük