Beszámoló a 2017-es Őrzők Táborról

2017 augusztus 07-11-ig került megrendezésre Gyömöre községében az „Őrzők” elnevezésű egész- napos tábor. Ennek az új és igazán jól sikerült kezdeményezésnek a szervezését és lebonyolítását Szabó Gina védőnő és Nagy Beáta polgármester közösen végezte el. 

A tábor fő célja az volt, hogy az egészségnevelési és a bűnmegelőzési ismereteket interaktív módon adja át 6 és 14 éves gyerekek részére. Az elnevezés is abból fakadt, hogy mindennap egy a testi- lelki- mentális egészséget „Őrző” szakember, illetve rendvédelmi szerv adta át ismereteit a táborlakóknak. A délelőtti programok sport és kézműves foglalkozások voltak, részben szervezett, részben szabad foglalkozások keretében, melyen részt vettek a Miháldy Borbála Fogyatékos Személyek Nappali Intézményének lakói is.

A déli melegebédet az önkormányzat ingyen biztosította a tábor résztvevői részére.

Az első napon a Megyei Polgárőr Szövetség elnökségi tagja, az ifjúsági Tagozat elnöke tartott érdekes előadást a gyerekek részére

A második napon Tét Város Tűzoltó Egyesülete önkéntes tűzoltói tartottak egy látványos bemutatót. Az autóból mentésen kívül a résztvevők elsajátíthatták a porral oltókészülékek helyes használatának technikáját. A gyermekeknek fergeteges élményt nyújtott a bemutató végén a „habparty”.

A harmadik és negyedik napon a téti rendőrőrs, illetve a különböző alosztályok lelkiismeretes dolgozói adták át magas szintű ismereteiket. A tapasztalt rendvédelmi dolgozók kiemelt témaként kezelték a drogprevenciót, az internet használat veszélyeire való figyelem felhívást, illetve a biztonságos közlekedés technikájának bemutatását. Az információk átadását követően izgalmas bemutatók színesítették a programot.

Az utolsó napon a Vöröskereszt szakképzet szakembere és elhivatott önkéntese tartott foglalkozást. A tábor gyermekei nagy átéléssel sajátították el az elsősegélynyújtás alapszintű ismereteit.

A délutánt egy barátságos, jó kedvű, táncos mulatság zárta, ahol egy ideig Kara Ákos országgyűlési képviselő is tiszteletét tette.

Elmondható, hogy a tábor egész működését körülfogta az empátia, a közösség építése, és a szeretet szellemisége.

Köszönjük a sok önkéntes önzetlen segítséget, illetve a résztvevő szervek pozitív hozzáállását.

A gyermekek és a szülők visszajelzése alapján a szervezők hagyományt szeretnének teremteni az „Őrzők” tábor megrendezéséből.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük