Nagy sikerrel zárult a 2018-as Toronyiránt Vásári Forgatag

2018. szeptember 8-án hatalmas sikerrel lezajlott a Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület és a Gyömörei Önkormányzat közös szervezésében a II. Toronyiránt Vásári Forgatag, több, mint 40 kézműves kiállító/árus részvételével, egész napos programsorozattal, valamint közel 1200 látogatóval.
A Vásártér 10 órakor nyitott, 13.40-kor pedig hivatalos megnyitóval indította útjára Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat elnöke, Nagy Beáta, Gyömöre polgármestere, valamint Jakus László, a Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület elnöke a rendezvényt.
A nap folyamán rengeteg nevezés érkezett a Toronyiránt Vásári Forgatag pálinka, szörp, lekvár, hagyományos étel, és terménykosár versenyére, mindegyik kategóriában az első három helyezettet díjazta a zsűri.
A terménykosarak díjazottjainak kihirdetése után a nevezett terménykosarakat a helyszínen árverésre bocsátottuk, és az árverésből befolyt közel 100.000.- forintot felajánlottuk a gyömörei „Új esély” Tanoda hátrányos helyzetű diákjainak.
Itt is szeretnénk megköszönni a kézműves árusoknak, kiállító önkormányzatoknak a részvételt!
Köszönettel tartozunk továbbá a Téti Kistérségi Társulásnak és a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzatnak a támogatásért, a Háry László Általános Iskolának és az „Új esély” Tanodának a gyerekprogramokért, a gyömörei Gesztenyés Óvodának a Ludas Matyi installációért, a Frézia Virág és Ajándékboltnak a színpad díszítéséért, a Téti Tűzoltó Egyesületnek a sátorállításban nyújtott segítségért, a Gyömörei Polgárőr Egyesületnek a biztonsági őrzésért, Danka Leventének a kitűnő hangosításért, Kaszás Kornélnak, a Győr Plusz Rádió műsorvezetőjének, a „mikrofonos embernek” a profi műsorvezetésért, Csikvánd Község Önkormányzatának az árusító pavilonokért, a Gyömörei Ifjúsági Klubnak és a Gyömöre Községért Egyesületnek az önkéntes munkáért, a Miháldy Borbála Fogyatékkal Élők Nappali Ellátó Intézményének és a Baptista Szeretetszolgálatnak és a MONTÁZS projektnek és a Royal Club Egyesületnek az esélyegyenlőségi érzékenyítő foglalkozásokért, a Téti Egészségháznak az egészségügyi programokért, azoknak a kézműves kiállítóknak, akik szintén ingyen kézműves foglalkozásokat tartottak a Vásári Forgatag ideje alatt.
Köszönjük a különböző felajánlásokat az árusoknak, külön köszönet Karácsony Zoltánnak és nejének, akik 31.000.- forint értékben kürtöskalácsot ajánlottak fel a Forgatagon résztvevő hátrányos helyzetű gyerekeknek.
És nem utolsó sorban minden szervezőnek és a lebonyolításban résztvevőnek köszönjük azt a segítséget, amely nélkül nem jöhetett volna létre a rendezvény.
A II. Toronyiránt Vásári Forgatag fellépői is hatalmas köszönetet érdemelnek, hiszen színvonalas előadásaikkal biztosították a rendezvény sikerét: Janza Kata, az Operettszínház énekese; Budai Ilona, Kossuth díjas népdalénekes; Veres Mónika, Fonogram díjas énekesnő; Romungro Gipsy Band, napjaink legnépszerűbb megyei roma együttese; Ribizli Bohóc; Felméri Péter humorista; Abba Sisters; és a Budapesti Tűzzsonglőrök, akik méltó zárást adtak a rendezvényünknek.

Induljunk együtt jövőre is „Toronyiránt”!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük